Bijna 6.000 woningen in Kogerveldwijk en Zaandam-Centrum in de planning

Bijna 6.000 woningen in Kogerveldwijk en Zaandam-Centrum in de planning


6 juli 2020
Het college heeft een aanvraag gedaan bij het Rijk. Het gaat om een bijdrage van € 26,5 miljoen uit de Woningbouwimpuls-regeling. Het geld is nodig voor de bouw 6.000 nieuwbouwwoningen in Kogerveldwijk en Zaandam-Centrum. Daarnaast wil het college investeren in maatregelen om de stikstof terug te dringen. Dit om nóg meer bouwprojecten uit te voeren. In het najaar wordt bekend of het ministerie de aanvraag toekent.

Wethouders Hans Krieger (MAAK.Zaanstad) en Songül Mutluer (Wonen): “Het college wil de woningbouwproductie versnellen om meer Zaankanters aan een woning te helpen.  57% van deze nieuwbouwwoningen zijn voor starters en mensen met middeninkomens. We investeren niet alleen in de kwaliteit van onze wijken, maar ook in de economie van Zaanstad. Denk alleen al aan de werkgelegenheid die gemoeid is met de bouw van 6.000 woningen.”

Onzekerheid door coronacrisis

Zaanstad wil voor € 84 miljoen investeren en draagt daaraan zelf € 26,5 miljoen euro bij. De aanvraag bij het Rijk bedraagt hetzelfde bedrag van € 26,5 miljoen euro. Daarnaast dragen marktpartijen € 30,6 miljoen bij.

Kwaliteit toevoegen aan bestaande wijken

Zaanstad heeft de ambitie om tot 2040 15.000 tot 20.000 nieuwe woningen te bouwen in de bestaande wijken. En om investeringen te doen in de openbare ruimte, nieuwe voorzieningen en infrastructuur. In de Kogerveldwijk staat er een herinrichting van omgeving station Kogerveld en van de Paltrokstraat op de planning. En in het centrum twee ondergrondse parkeergarages.

luchtfoto van ZaandamLuchtfoto van Zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl