MAAK.Zaanstad Nieuws

Nieuwsoverzicht MAAK.Zaanstad

Bos Hembrug overgedragen aan gemeente Zaanstad en ontwikkelcombinatie ABC–L.I.F.E.

Gepubliceerd op 4 november 2019
Afbeelding

Op 30 oktober heeft het Rijksvastgoedbedrijf het bos op het Hembrugterrein overgedragen aan de gemeente Zaanstad. De monumenten en bouwwerken in het bos zijn door het Rijksvastgoedbedrijf overgedragen aan de ontwikkelcombinatie ABC en L.I.F.E (tezamen Hembrug Zaandam BV.)

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) kreeg het terrein van bijna 43 hectare in 2012 in eigendom. In de afgelopen jaren heeft de RVB de grond gesaneerd. Zowel in het naoorlogse bos als in het voormalige ‘plofbos’ en veel monumenten, zelfs de gebouwen in meest vervallen staat, weer overeind gezet. De buitenruimte is opgeknapt, en dat met behoud van het groene en industriële karakter van het terrein.

Bos toegankelijk maken voor publiek

Nu neemt de gemeente het stokje over om het bos op Hembrug toegankelijk te maken voor het publiek. Er worden bomen geplant en paden aangelegd. De gemeente en Hembrug Zaandam B.V. gaan samenwerken aan een integraal plan voor het bos en de gebouwen, dat past binnen de kaders van de (her)ontwikkeling van het Hembrugterrein in zijn geheel, en hebben een afsprakenbrief getekend.

Meer over het Hembrugterrein

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl