Woningbouwimpuls voor Kogerveldwijk en Zaandam-Centrum

College gaat versneld 6.000 nieuwbouwwoningen realiseren

Zaanstad krijgt impuls van € 20,5 miljoen van het Rijk voor versnelling woningbouw


10 september 2020
Het college van Zaanstad is trots en dankbaar voor een forse financiële bijdrage vanuit de woningbouwimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Door het hele land zijn er 27 toegekende projecten, waarvan twee in de gemeente Zaanstad: Kogerveldwijk (1.733 woningen) en Zaandam-Centrum (4.274 woningen). Om deze woningen versneld te kunnen realiseren, krijgt Zaanstad van het Rijk een bijdrage van € 20,5 miljoen.

Wethouders Hans Krieger (MAAK.Zaanstad) en Songül Mutluer (Wonen): “Deze investering is een impuls en geeft een enorme boost aan de grootschalige gebiedsontwikkeling (MAAK.Zaanstad), waarin we de bestaande wijken transformeren naar toekomstbestendige wijken, waar inwoners met plezier werken, wonen en recreëren. We voegen kwaliteit toe aan de buurten, met investeringen in de openbare ruimte, nieuwe voorzieningen en infrastructuur. Maar liefst 57% van de ruim 6.000 nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. Hiermee willen we nog meer tegemoet komen aan die woningzoekenden voor wie de nood nu het hoogst is: starters, senioren en inwoners met een lage- en middeninkomen. Zo krijgen alle Zaankanters sneller een eerlijke kans op een passende, betaalbare woning. Ook geeft deze steun marktpartijen vertrouwen om te blijven investeren. Juist in deze tijden van crisis is het extra belangrijk én nodig om te investeren in de toekomst van de stad.”

Lees hier ook het persbericht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/10/ruim-51.000-woningen-erbij-dankzij-woningbouwimpuls

Illustratie van Houthavenkade, een van de projecten die een impuls krijgt dankzij de impuls van het RijkHouthavenkade is een van de projecten in het MAAK.centrum gebied

Illustratie van Hofwijk Noord dat in het MAAK.gebied Kogerveldwijk ligt. . Hofwijk Noord ligt in het MAAK.gebied Kogerveldwijk. 


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl