Woningen op voormalige Nuon-locatie

Woningen op voormalige Nuon-locatie

Op het voormalig gasfabriekterrein aan de Westzijde 270-276 in Zaandam (voormalige Nuon-locatie) komen 124 woningen. Dat zijn de plannen van de eigenaar van het terrein. Het terrein ligt al langere tijd braak. Om woningen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het ontwerpbestemmingsplan is nu klaar. De woningen worden allemaal gasloos. 

Wethouder Hans Krieger: ‘Het bouwen van voldoende woningen is een belangrijke opgave in Zaanstad. Niet alleen om in de lokale behoefte en een deel van de regionale behoefte te voorzien, maar ook om de opbouw van onze woningvoorraad te veranderen. De plannen op dit terrein leveren daar een mooie bijdrage aan.’

Veel verschillende type huizen
In de omgeving van het voormalig gasfabriekterrein staan relatief veel sociale huurwoningen. Met de plannen op het terrein komen daar koopwoningen in het midden- en hogere segment bij. Hans Krieger: ‘Het is een unieke plek voor woningen. Direct aan de Zaan, goed bereikbaar en in de buurt van winkels en het ZMC.’ Er komen verschillende typen woningen: van kleine appartementen tot bijzondere penthouses, van grondgebonden vrijstaande woningen tot geschakelde herenhuizen. Het grootste deel van deze woningen bestaat uit appartementen voor starters (< 80 m²) en doorstromers (80 – 110 m²).

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf eind augustus ter inzage, digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van Gemeente Zaanstad en op papier via de balie van het stadhuis.

MAAK.Zaanstad
Met MAAK.Zaanstad werken we aan een stad waar mensen met plezier wonen, werken en leren. Daarom willen we werken aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor nu en voor de langere termijn. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl