Naar een LEF.Zaanstad

Na MAAK.Zaanstad nu LEF.Zaanstad? Vanavond vindt de slotbijeenkomst van MAAK.Zaanstad plaats. Bewoners, bedrijven en organisaties hebben in tal van creatieve bijeenkomsten mee kunnen denken en hun wensen voor de gelegenheid letterlijk symbolisch ingeblikt. Vanavond zullen deze letterlijk ingeblikte wensen naar verwachting geopend worden. Hoe mooi zou het zijn als een aantal haalbare ambities realiteit kunnen worden.

Hotspot Wormerveer had 2 jaar geleden het lef en schreef geheel zelfstandig een gebiedsvisie Hotspot Wormerveer met een inventarisatie van kansen voor dit Zaandorp op gebied van wonen, werken, winkelen, sociaal - maatschappelijk domein én toerisme. Na een tijdsinvestering van zo'n 3000 uur en zonder subsidies werden dit jaar hun (toerisme) inspanningen beloond met een prijs van I Amsterdam/Amsterdam Marketing. Begin december mocht Stichting Hotspot Wormerveer zelfs naast Gemeente Amsterdam en Gemeente Haarlem een presentatie geven over dat proces bij de Metropoolbijeenkomst in de Amsterdam Arena.

Hoe mooi zou het zijn dat nu ook onze eigen gemeente die zelfde LEF gaat tonen door deze nieuwe initiatieven actief te gaan ondersteunen. Stichting Hotspot Wormerveer pleit daarom voor financiering van een kwalitatieve, regelmatige bootverbinding van Zaanse Schans - Zaanboulevard Hotspot Wormerveer en vice versa. Als 4e plek voor toerismeontwikkeling in Zaanstad na Zaanse Schans, Stadshart en het Hembrugterrein liggen hier grandioze kansen. Echter de komst van een bootverbinding is nu cruciaal. Up to Next Level - want wij willen de 'toerisme' boot niet missen. Met een beetje lef van gemeente Zaanstad moet dat echt lukken.

Leon HammingLeon Hamming, eigenaar van Saenkanter Fashion in Wormerveer en Zaandam voorzitter van de stichting Hotspot Wormerveer


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl