De Bannehoven Zaandijk

Een natuurrijke woonomgeving met 153 woningen en appartementen


De Bannehoven is onderdeel van de wijk Rooswijk en ligt ten westen van de Zaan in het veenweidelandschap. De Bannehoven komt op de plek van het voormalige gemeentehuis van Zaanstad. De buurt wordt zo veel mogelijk autovrij met ruimte voor 153 grondgebonden woningen en appartementen. De woningen worden verdeeld over drie bouwblokken, in een parkachtige, groene omgeving. In het plan komen sociale huurwoningen (30%), huurwoningen in het middensegment, starterswoningen, woningen voor senioren en middeldure koopwoningen. Ook komen er mantelzorg- of kangoeroewoningen. De ontwikkelaar van De Bannehoven start binnenkort met de verkoop van de woningen in plan Bannehoven. Indien u interesse heeft, kunt u hier meer informatie vinden en zich aanmelden voor meer informatie.

Bouwstijl en aandacht voor duurzaamheid 

De bouwstijl gaat aansluiten bij de industriële Zaanse historie als de waterrijke omgeving. De bouwstijl is geïnspireerd op de aloude Zaanse houtloodsen, met hun kenmerkende dakoverstekken en industriële kopgebouwen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en klimaatadaptatie. Groen in de openbare ruimte vangt regenwater van hevige buien op zodat het geleidelijk naar de watergang afstroomt. De gasloze woningen krijgen een WKO-installatie en zonnepanelen. 

Planning

In september 2020 is het bestemmingsplan vastgesteld. Het proces liep flinke vertraging op door de aangescherpte stikstofregels. Inmiddels heeft de ontwikkelaar een omgevingsvergunning voor het bouwen van de woningen ingediend en worden voorbereidingen getroffen voor het bouwrijp maken van de locatie. Het voornemen is om in de zomer van 2021 te starten met het bouwrijp maken. Start van de bouw van de woningen zal rond de jaarwisseling 2022 zijn

Kijk voor meer informatie op de website www.nieuwbouw-zaanstreek.nl/de-bannehovenImpressie nieuwbouw Bannehoven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl