De Bannehoven Zaandijk

Een natuurrijke woonomgeving met 153 woningen en appartementen

De Bannehoven is onderdeel van de wijk Rooswijk en ligt ten westen van de Zaan in het veenweidelandschap. De Bannehoven komt op de plek van het voormalige gemeentehuis van Zaanstad. De buurt wordt zo veel mogelijk autovrij met ruimte voor 153 grondgebonden woningen en appartementen.

30% sociale huur

In De Bannehoven wordt - verdeeld over drie bouwblokken - een breed assortiment aan woningen gebouwd. Verschillende typen en prijsklassen bieden mogelijkheden voor starters, gezinnen en senioren. 30% van de woningen zal via een Parteon worden aangeboden in de sociale huur. De overige appartementen bestaan uit kleinere studio’s, middelgrote en grote appartementen en 3 penthouses. Verder worden er 59 eengezinswoningen gerealiseerd. En er zijn 12 kavels, waar bewoners, samen met de bouwer, hun eigen woning kunnen realiseren. Voor senioren zijn er genoeg mogelijkheden om vanuit hun eengezinswoning door te stromen naar een appartement. En de grondgebonden woningen zijn voorbereid om te kunnen worden uitgevoerd als mantelzorg- of kangoeroewoning, waarbij een ouder kan gaan inwonen bij de kinderen. Er zijn geen woningen specifiek toegewezen voor starters, jongeren of ouderen. Iedereen kan zich inschrijven.

Bouwstijl en aandacht voor duurzaamheid

De bouwstijl gaat aansluiten bij de industriële Zaanse historie als de waterrijke omgeving. De bouwstijl is geïnspireerd op de aloude Zaanse houtloodsen, met hun kenmerkende dakoverstekken en industriële kopgebouwen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en klimaatadaptatie. Groen in de openbare ruimte vangt regenwater van hevige buien op zodat het geleidelijk naar de watergang afstroomt. De gasloze woningen krijgen een WKO-installatie en zonnepanelen.

Kijk voor meer informatie op de website www.nieuwbouw-zaanstreek.nl/de-bannehoven
Eerste paal geslagen


Op vrijdag 11 maart 2022 sloeg onder toeziend oog van genodigden, wethouder Wessel Breunesse samen met de ontwikkelaar BPD-T&G en woningcorporatie Parteon de eerste paal: Een mooie mijlpaal voor 153 nieuwe, energieneutrale woningen en appartementen in een klimaatbestendige wijk.Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl