Gouwpark

Nieuwe woonwijk met 248 woningen

Gouwpark wordt een nieuwe woonwijk, naast het Zaans Medisch Centrum (ZMC), de rivier de Gouw en het Burgemeester in het Veldpark. De nieuwbouwwoningen in Gouwpark (Zaandam) zijn inmiddels allemaal verkocht.

Er komen 248 woningen, waarvan 74 sociale huurappartementen en 174 koopwoningen. Er zijn diverse woningtypes in verschillende prijsklassen. De verwachting is dat de laatste woning in het eerste kwartaal 2022 wordt opgeleverd.

Parkeren in het Gouwpark

In het Gouwpark zijn in totaal 253 parkeerplaatsen (71 openbaar en 182 in privé-eigendom). In de wijk geldt vergunningparkeren. Daarmee wil de gemeente zorgen dat parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor bewoners.

Bezoekers en werknemers van bedrijven of instanties uit de buurt kunnen parkeren in de parkeergarages naast de wijk. De gemeente kiest voor vergunningparkeren in plaats van betaald parkeren. De reden is dat parkeerplekken verkocht zijn door de ontwikkelaar als privéplek. Deze waren bedoeld als (semi)-openbare plekken. Semi-openbare parkeerplaatsen zijn parkeerplekken die publiek toegankelijk zijn, maar niet in eigendom/beheer zijn van een gemeente.

Het aantal verkochte plaatsen zijn er meer dan mocht volgens de geldende parkeernorm per woning. Daarom zijn er nu onvoldoende openbare parkeerplekken in de wijk beschikbaar voor bezoekers. Nu deze parkeerplekken zijn verkocht als privéplek, kunnen andere bewoners en bezoekers deze niet gebruiken zonder toestemming van de eigenaar.

Wij begrijpen dat dit vragen oproept. In de vragen en antwoordenlijst Gouwpark vindt u antwoorden op vragen over onder andere parkeervergunningen, bezoekersparkeren, kosten en het parkeren in parkeergarages.

Meer informatie over het project?

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van de projectontwikkelaar https://www.gouwpark.nl/

Impressie van de nieuwbouwwijk Gouwpark


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl