Film & foto

Een aantrekkelijker woon- werk - en recreĆ«ergebied aan de oostkant van de Zaan? Bekijk de video voor het toekomstbeeld voor 2040! Eind 2015 is de gemeente Zaanstad gestart met MAAK.Zaanstad. Waarom ook alweer? En hoe gaat het nu verder? In deze animatie van 1,5 minuut krijgt u antwoord op deze vragen.

MAAK.Zaanstad werkt aan een gebiedsperspectief voor Centrum Oost: een visie voor de lange termijn. Maar ook op korte termijn hebben bewoners, ondernemers en gebruikers al de nodige verbeterpunten voor hun wijk. Met een wandeling werden die in beeld gebracht.

Op 10 oktober maakten we een wandeling door de de wijk Kogerveld om te kijken wat er speelt en wat anders moet. Denk bijvoorbeeld aan snoeiwerk, kapotte  stoepen of wrakken die parkeerplaatsen bezet houden. Medewerkers van de  afdeling Straattoezicht en van de afdeling Wijkbeheer en onderhoud  liepen mee. Ook de politie was erbij.

Op 20 januari gingen bewoners van Centrum Oost samen met integraal gebiedsbeheerder Nienke Glorie kijken naar de verbeterpunten die in de eerste wandeling in september waren genoemd. Ook noteerde ze nieuwe punten.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl