Film & foto

Nieuwe podcast ‘Het Zaanse Avontuur’ over de toekomst van Zaanstad

De Zaanstreek is populair en wordt alleen maar populairder. En toch: er moet iets veranderen. Want Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Groei biedt kansen, maar geeft ook wrijving. Past dat allemaal wel? In de nieuwe podcastserie Het Zaanse Avontuur gaat journalist Robin de Wever op zoek naar antwoorden. De verhalende serie, gemaakt in opdracht van de gemeente, bestaat uit vier delen. De eerste aflevering is vanaf dinsdag 7 september te luisteren in alle podcast-apps.

Het Zaanse Avontuur op Spotify

Het Zaanse Avontuur op Apple Podcast

Het Zaanse Avontuur op Youtube


Eind 2015 is de gemeente Zaanstad gestart met MAAK.Zaanstad. Waarom ook alweer? En hoe gaat het nu verder? In deze animatie van 1,5 minuut krijgt u antwoord op deze vragen.

Een aantrekkelijker woon- werk - en recreëergebied aan de oostkant van de Zaan? Bekijk de video voor het toekomstbeeld voor 2040! MAAK.Zaanstad werkt aan een gebiedsperspectief voor Centrum Oost: een visie voor de lange termijn. Maar ook op korte termijn hebben bewoners, ondernemers en gebruikers al de nodige verbeterpunten voor hun wijk. Met een wandeling werden die in beeld gebracht.

Op 10 oktober maakten we een wandeling door de de wijk Kogerveld om te kijken wat er speelt en wat anders moet. Denk bijvoorbeeld aan snoeiwerk, kapotte  stoepen of wrakken die parkeerplaatsen bezet houden. Medewerkers van de  afdeling Straattoezicht en van de afdeling Wijkbeheer en onderhoud  liepen mee. Ook de politie was erbij.

Op 20 januari gingen bewoners van Centrum Oost samen met integraal gebiedsbeheerder Nienke Glorie kijken naar de verbeterpunten die in de eerste wandeling in september waren genoemd. Ook noteerde ze nieuwe punten.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl