MAAK.Zaanstad Nieuws

Nieuwsoverzicht MAAK.Zaanstad

Presentatie analyse Achtersluispolder tijdens Zaanstad Beraad

Aanstelling nieuwe supervisor voor MAAK.gebied Zuid

8 februari 2018
Donderdagavond 8 februari presenteerden de gemeente Zaanstad en KCAP Architects & Planners de ruimtelijke analyse voor de Achtersluispolder tijdens een omgevingscarré aan de raadsleden. Het gaat om een verkenning van dit veelzijdige gebied waarbij ook aandacht is besteed aan de keuzes die in het vervolg gemaakt moeten worden. 

De analyse is met inbreng van betrokken ondernemers en partijen opgesteld. Ook in de vervolgstappen blijven belanghebbenden betrokken. De Achtersluispolder, een bedrijventerrein in Zaanstad Zuid, is een bekend scharnierpunt tussen Zaanstad en Amsterdam.

Per 5 februari is Ruurd Gietema van KCAP aangesteld als supervisor voor de ontwikkeling van MAAK.gebied Zuid. Dit betekent dat hij de komende periode een rol gaat spelen in het opstellen van het perspectief, sturing op kwaliteit en het verder brengen van bouwinitiatieven.

Lees verder

Luchtfoto AchtersluispolderLuchtfoto Achtersluispolder

In gesprek over MAAK.Zaanstad: interview Marie-Louise Sanders

5 februari 2018
Zaanstad. Een stad met een unieke samenstelling, een bijzondere geschiedenis en prachtige kansen voor de toekomst. Die toekomst maken we samen. MAAK.Zaanstad is het initiatief dat een viertal gebieden in de gemeente wil laten groeien en bloeien. Door samen met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan, bekijken we hoe we deze vier gebieden, ieder rijk aan  historie, een positieve impuls kunnen geven. We spraken met programmamanager Marie-Louise Sanders over de MAAK.Zaanstad-gebieden Midden en Noord.