Zaanstad Zuid

Achtersluispolder, Hembrugterrein en Poelenburg Oost

Achtersluispolder

Het gaat goed met de Achtersluispolder. Er wordt volop geïnvesteerd in zowel de economische ontwikkeling als in de toekomstige woonfunctie. In het programma MAAK.Zaanstad (juni 2016) hebben we namelijk besloten wonen en werken te combineren in de Achtersluispolder. Met deze ontwikkeling werken we aan een goede verbinding met de gemeente Amsterdam.

Naar de Achtersluispolder


Hembrugterrein

Het Hembrugterrein was meer dan honderd jaar militair gebied. De eigenaar van het terrein is het Rijksvastgoedbedrijf. Het Hembrugterrein ligt in de zuidelijke punt van Zaanstad, aan het Noordzeekanaal en de rivier de Zaan. Het is een unieke plek met een rijk cultuurhistorisch verleden. Er staan veel monumenten en er is een prachtig bos.

Sinds 2012 gebeurt er steeds meer op het Hembrugterrein. Monumenten worden hersteld, ondernemers vestigen zich op het terrein en er zijn kleinere en grote evenementen. Daarmee is het tijd voor een nieuwe fase. We willen het terrein ontwikkelen tot een gebied om te wonen, werken en ontspannen.

Naar Hembrugterrein

Poelenburg Oost

Aan de oostkant van Poelenburg komt nieuwbouw. Dit project heet de Vrije Watering. Wijkbewoners, toekomstige bewoners en gemeente bepalen met elkaar hoe de uitbreiding eruit komt te zien.

Voor de zomer 2017 heeft de gemeente samen met de bewoners, ondernemers en toekomstige bewoners de uitgangspunten voor ontwikkeling beschreven. Wat voor karakter en sfeer de buurt heeft, hoe die eruit ziet en gebruikt wordt, wat voor woningen er moeten komen; dat staat in de startpunten.

Meer over de Vrije Watering

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl