Zaanstad Noord

Krommenie-¬≠Wormerveer: verbindingen  & voorzieningen in een aantrekkelijke omgeving

Wormerveer en Krommenie

Wormerveer en Krommenie zijn aantrekkelijke plekken in Zaanstad Noord. Er zijn winkels, voorzieningen en horeca, maar zeker ook de ligging is aantrekkelijk: het heeft een dorps karakter en een duidelijk aanwezige cultuurhistorie.

De kernen Krommenie en Wormerveer liggen direct in het mooie Zaanse landschap. Ook zijn er twee treinstations en bedrijventerreinen in de buurt. In het gebied wonen veel mensen; in heel Zaanstad Noord wonen meer dan 50.000 mensen. Met MAAK.Zaanstad willen we de goede eigenschappen versterken die Krommenie en Wormerveer nu hebben. Ook verbeteren we verbinding tussen de kernen, zodat in het hele gebied de leefbaarheid voor de bewoners verbetert.

Naar de site MAAK.Zaanstad Noord

Lopende projecten in initiatieven in Noord in beeld

Naar de kaart 


Het verhaal van... MAAK.Noord

Zaanstad maken we samen. Wij zijn dan ook benieuwd naar hoe mensen MAAK.NOORD zien en ervaren. Daarvoor gaan we in gesprek met zoveel mogelijk bewoners en betrokkenen, professonals, eigenaren en bezoekers. Welke kansen zien zij? Wat is hun betrokkenheid met Noord? En wat zouden ze graag samen met anderen willen aanpakken? Ook supervisor Roy Bijhouwer deelt zijn visie.

Lees de verhalen


Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl