Zaanstad Midden

Kogerveld-­Koog Zaandijk: moderne mix van wonen en werken

Kogerveldwijk

De Kogerveldwijk groeit. De komende tijd worden er in de wijk zo’n 2000 tot 2.500 woningen bijgebouwd. Dat betekent nieuwe bewoners met nieuwe wensen. Maar ook is het een kans om iets te doen met de wensen van de bewoners die er nu al wonen.

Om de groei van de wijk goed te laten verlopen, werkt de gemeente in opdracht van de gemeenteraad samen met de bewoners aan een toekomstbeeld voor de wijk: het gebiedsperspectief.

Naar de site

Foto: station KogerveldFoto: station Kogerveld


Van Bannehof naar Bannehoven

Op het terrein van het voormalige gemeentehuis wordt het nieuwbouwplan ‘De Bannehoven’ gerealiseerd. In 2017 heeft de gemeente ontwikkelaars uitgenodigd om voorstellen te doen voor de ontwikkeling van woningen.  Daaruit is ontwikkelcombinatie T&G-BPD geselecteerd om aa nde slag te gaan. T&G is een samenwerking van Tervoort Bouwbedrijf uit Egmond en Bouwbedrijf van der Gragt uit Wormerveer.

Naar de site van de ontwikkelaar


Zaandijkerkerk en omgeving

Eind mei 2017 is de Zaandijkerkerk officieel in gebruik genomen. Een paar jaar geleden waren er nog plannen om de kerk te slopen. De Zaandijkerkerk gaat een mooie toekomst tegemoet als woongebouw voor jongeren met autistische beperkingen. De toren is open voor publiek en geeft een prachtig uitzicht op de Zaanse Schans. Daarmee richt de kerk zich ook op toeristische bezoekers van Zaanstad. Net als de eerder geopende brouwerij met proeflokaal, naast de kerk.

De herontwikkeling van de kerk en de omgeving is mogelijk gemaakt door een bijzondere samenwerking van eigenaar Stadsherstel Amsterdam, de provincie Noord-Holland, de gemeente Zaanstad en zorginstelling Heeren van Zorg. Ook het naastgelegen bedrijf Ardagh stelde zich heel meewerkend op. De omgeving van de kerk is ook aangepakt. Zo is het gebied goed bereikbaar voor voetgangers geworden. Het is op dezelfde manier afgewerkt als de Lagedijk, met gebakken stenen, sierlijke lantaarnpalen en beukenhagen.

De nieuwe geschilderde ZaandijkerkerkDe Zaandijkerkerk


Het interieur van de vernieuwde ZaandijkerkerkHet interieur van de vernieuwde Zaandijkerkerk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl