Zaanstad Midden

Kogerveld-­Koog Zaandijk: moderne mix van wonen en werken

Kogerveldwijk

De Kogerveldwijk groeit. De komende tijd worden er in de wijk zo’n 2000 tot 2.500 woningen bijgebouwd. Dat betekent nieuwe bewoners met nieuwe wensen. Maar ook is het een kans om iets te doen met de wensen van de bewoners die er nu al wonen.

Om de groei van de wijk goed te laten verlopen, werkt de gemeente in opdracht van de gemeenteraad samen met de bewoners aan een toekomstbeeld voor de wijk: het gebiedsperspectief.

Meer over Kogerveldwijk

Centrumplan Westerkoog

De gemeente Zaanstad wil voor de inwoners van Westerkoog het centrum van Westerkoog ontwikkelen tot een nog aantrekkelijker plek. Daarom werken we aan een plan met 118 nieuwe appartementen (waarvan 30% sociale huur), een nieuw buurthuis, huisvesting voor het sociaal wijkteam en een aantrekkelijker openbare ruimte met meer groen en voldoende parkeerplekken.

Meer over Westerkoog

De Bannehoven Zaandijk

De Bannehoven is onderdeel van de wijk Rooswijk en ligt ten westen van de Zaan in het veenweidelandschap. De Bannehoven komt op de plek van het voormalige gemeentehuis van Zaanstad. De buurt wordt zo veel mogelijk autovrij met ruimte voor 153 grondgebonden woningen en appartementen. De woningen worden verdeeld over drie bouwblokken, in een parkachtige, groene omgeving. 

Meer over Bannehoven

Plan
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl