Participatie en MAAK.Zaanstad

Maak je mee?

Het gesprek in en met de stad

Een basis van de MAAK.Strategie is het gesprek in en met de stad. Niet alleen om inspiratie en ideeën op te halen. Zaanstad maken we samen: doel is dan ook om een breed palet aan Zaankanters mee te laten doen met de ontwikkeling van de stad. 

Dan gaat het over alle leeftijdsgroepen, culturele achtergronden en opleidingsniveaus. Hoe diverser de groep bewoners die meedoet, hoe beter we rekening kunnen houden met de belangen en ideeën van alle bewoners.

Bekijk het participatieplan

Elk project een eigen interactieniveau

In onderstaande tabel zie je welke vormen van dialoog tussen gemeente en bewoners er zijn.
interactietabel

In elk gebied anders


De MAAK.Zaanstad-gebieden zijn heel divers en zelfs binnen de gebieden zijn de verschillen groot. Daarom is de manier waarop we inwoners, ondernemers en organisaties uit die gebieden betrekken bij de ontwikkeling van het gebied verschillend. Voor het betrekken van mensen gebruiken we het zogenaamde ‘afwegingskader interactieve beleidsvorming’. Dit document is in 2009 door de raad vastgesteld. 

We willen voor MAAK.Zaanstad zoveel mogelijk mensen betrekken. In sommige gebieden is al een aantal startpunten opgesteld, in andere gebieden is nog geen startpunt vastgelegd. Hierdoor zullen sommige gebieden meer dialoog tussen gemeente en inwoners, ondernemers en organisaties hebben dan andere.

Meedoen


Wil je meedoen met een project in jouw wijk of buurt? Kijk dan bij de agenda wat er binnenkort gebeurt of klik in het menu hierboven op het gebied van je interesse. 

Online meepraten


Heb  jij een goed idee wat anders zou kunnen in Zaanstad? Zou je iets willen wat er nog niet is? Of is er iets wat anders geregeld zou moeten worden? Maak dan een thema aan op PraatMee voor jouw onderwerp. 

Ga naar PraatMee

Bewoners van de Kogerveldwijk aan het werk met hun buurt in De TulpBewoners van de Kogerveldwijk aan de slag met hun buurt in De Tulp.

Volg MAAK op Twitter


Twitter

Volg MAAK op Facebook


Facebook

Facebookgroepen Centrum Oost en Kogerveldwijk


In twee MAAK.gebieden zijn Facebook-groepen opgezet: in Centrum Oost en in de Kogerveldwijk. Daarin zijn bewoners, ondernemers, grondeigenaren, gemeentemedewerkers én anderen die willen meewerken aan MAAK.Zaanstad terecht. Je kunt er ideeën kwijt, initiatieven delen en hete hangijzers bediscussiëren. Neem vooral een kijkje en doe mee!

Groep Centrum Oost


Groep Kogerveldwijk


Ga naar Zaanstad.nl