MAAK.Zaanstad

Met elkaar in gesprek over meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen voor Zaanstad. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners.

MAAK.Zaanstad

Ook op de lange termijn wil Zaanstad een stad zijn waar mensen met plezier wonen, werken en leren. Daarom willen we werken aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners.

Hoe we dat kunnen doen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Want Zaanstad maken we samen: inwoners, organisaties, ondernemers, investeerders en gemeente. Op deze site leest u hoe en waar we in de stad aan de slag gaan. En hoe u daar aan kunt bijdragen.


Hoe waardeert u Oud Koog?  

Vul de vragenlijst in.


20 december 2022
Oud Koog kent vele verschillende buurten, gebouwd in verschillende perioden. Daarom hebben ze elk een eigen identiteit. In deze enquête willen we u vragen wat Oud Koog volgens u bijzonder maakt en hoe u de wijk beleeft. Want wie kan dat beter vertellen dan de mensen die in de wijk wonen?

Hoe je de wijk ervaart hangt ook van het weer af. Daarom willen we uw mening niet alleen weten over uw waardering van de wijk. We willen ook weten waar en hoe u die klimaatverandering ervaart.

Team Erfgoed van de gemeente Zaanstad wil graag van u weten wat u waardeert aan de wijk en aan de buurt waar u woont. Ook horen we graag van u wat u merkt van de klimaatverandering in uw woonomgeving. Daarom willen we u vragen om onze enquête in te vullen. Dat kan via de link hieronder. De uitkomsten van de enquête gebruikt Team Erfgoed bij het adviseren over veranderingen en aanpassingen in uw wijk of buurt.

Vul hier de enquête in

U kunt de enquête tot 20 maart 2023 invullen. Het invullen werkt het beste op een computer. De resultaten kunt u rond april 2023  vinden op de website van MAAK.zaanstad, www.oudkoog.nl en erfgoed.zaanstad.nl


Podcast ‘Het Zaanse Avontuur’ over de toekomst van Zaanstad

De Zaanstreek is populair en wordt alleen maar populairder. En toch: er moet iets veranderen. Want Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Groei biedt kansen, maar geeft ook wrijving. Past dat allemaal wel? In de nieuwe podcastserie Het Zaanse Avontuur gaat journalist Robin de Wever op zoek naar antwoorden. De verhalende serie bestaat uit vier delen. De afleveringen zijn te luisteren podcast-apps.

Het Zaanse Avontuur op Spotify

Het Zaanse Avontuur op Apple Podcast

Twitter nieuwsfeed

Het Zaanse Avontuur #1

Journalist Robin fietst van de Lagendijk via de Rode Buurt naar het Oostzijderpark. Plekken met een rijk verleden. Hoe geef je die plekken toekomst? Op bezoek bij Hindrijet, die haar uiterste best doet om haar oude arbeidershuisje te behouden. En bij Jan, die in de maag zat met een nieuw sportveld.

Het Zaanse Avontuur #2

In deze aflevering fietst Robin door het zuiden van Zaandam. In Poelenburg probeert Emine te zorgen dat niemand aan de zijlijn blijft staan. Op het Hembrugterrein werken Bas en Anita aan een nieuw stukje Zaanstad. Als iedereen meedoet, moet het lukken. Maar hoe zorg je dat iedereen meedoet.

Het Zaanse Avontuur #3

Journalist Robin parkeert zijn fiets bij het stadhuis en wandelt met  Annette Nicolas Gnodde van de gemeente door het centrum van Zaandam. Samen lopen ze van de Gedempte Gracht naar onder meer de Peperstraat en de Westzijde. Hoe kunnen we de ruimte in het centrum het beste benutten? 

Het Zaanse Avontuur #4

Wormerveer is aan het veranderen. In deze aflevering spreekt journalist Robin onder andere Erwin, die als enige is overgebleven in een lege fabriek waar woningen komen. Maar hoe zorg je ervoor dat die woningen ook betaalbaar worden voor starters lagere en middeninkomens.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl