Edzo Bindels nieuwe supervisor gebiedsontwikkeling Zaandam-Centrum

Edzo Bindels nieuwe supervisor gebiedsontwikkeling Zaandam-Centrum


11 januari 2021
Edzo Bindels (1969) is de nieuwe supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De opvolger van Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en openbare ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren beziggehouden met stedelijke transformatieopgaven in Nederland en wereldwijd.

Zaanstad ontwikkelt zich snel en wil 20.0000 nieuwe woningen realiseren. Bestaande buurten en (voormalige) bedrijventerreinen veranderen we naar wijken met hogere aantallen woningen, bedrijven, goede voorzieningen én de bijbehorende infrastructuur. Wethouder Hans Krieger: “Gezien de enorme en moeilijke opgave die er ligt in Zaanstad is het belangrijk om de architectonische kwaliteit te bewaken. Én te zorgen voor een eenduidige uitstraling per MAAK-gebied. Dit is de taak van de supervisoren.”

Team compleet

Met de komst van Bindels is het team van supervisoren voor de vier MAAK.Zaanstad-gebieden weer compleet. De andere supervisoren zijn: Roy Bijhouwer (MAAK.Noord), Jeroen Ruitenbeek (MAAK.Midden) en Ruurd Gietema (MAAK.Zuid).

Inverdan

Bindels volgt Sjoerd Soeters op als supervisor voor MAAK.Centrum. Soeters begon in 2000 als masterplanner van het stadsvernieuwingsprogramma Inverdan. Hiermee is hij de bedenker van het compleet vernieuwde stadscentrum. Sinds 2003 was hij ook supervisor. Soeters blijft betrokken bij Zaanstad als stedenbouwkundig ontwerper en architect voor ontwikkelaars. Later dit jaar willen we nog aandacht besteden aan zijn afscheid als supervisor, als de coronamaatregelen dit toelaten.


foto van Edzo BindelsPortretfoto van Edzo Bindels door fotograaf Thijs ter Hart

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl