MAAK.Zaanstad Nieuws

Nieuwsoverzicht MAAK.Zaanstad

Volgende fase voor flink aantal Zaanse woningbouwplannen

Gepubliceerd op 30 november 2023

Zaanstad zet een flinke stap vooruit in de woningplannen. De projecten Ecohof Noorderveer, Smeeke Ven, Poort Saendelft, Dukra, Aris van Broekweg 9-13 en de Jaspersstraat gaan een volgende fase in. De komende weken volgen er waarschijnlijk nog meer mijlpalen in grote bouwprojecten door heel Zaanstad.

Wethouder René Tuijn: ‘Het jaar 2023 was geen gemakkelijk jaar voor de bouwsector. Daarom is het heel mooi dat we deze projecten dit jaar nog een stapje verder kunnen brengen. Met de woningnood die er is, moeten we alles op alles zetten om de plannen rond te krijgen met ontwikkelaars en woningcorporaties. We willen woningen toevoegen aan Zaanstad. Maar net zo belangrijk is de kwaliteit, de betaalbaarheid en duurzaamheid van die woningen. Ook houden we oog voor de leefbaarheid in de omgeving. Zorgen we voor goede maatschappelijke voorzieningen en mogelijkheden voor bewoners om elkaar te ontmoeten. We nodigen alle bewoners en belanghebbenden uit om goed mee te kijken en te denken op de plannen. Samen kunnen we Zaanstad een stuk mooier maken.’

Plannen doorlopen een proces 

Om een bouwproject van de grond te krijgen, wordt een uitgebreid proces gevolgd. Van afspraken met marktpartijen, tot bestemmingsplannen en vergunningen. De projecten die deze en komende weken naar de gemeenteraad gaan, zitten in verschillende fases. Per project worden omwonenden en andere belanghebbenden zo goed mogelijk meegenomen. Zo worden er brieven verspreid en informatiebijeenkomsten georganiseerd. Per gebied staan de projecten omschreven en worden actualiteiten bijgehouden.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl