Parkeerplekken Gouwpark

Gemeente legt VOF Gouwpark preventieve last onder dwangsom op

december 2022

In het Gouwpark zijn naar het oordeel van de gemeente, door VOF Gouwpark bij de bouw te weinig openbare parkeerplaatsen aangelegd. De gemeente en de ontwikkelaar proberen hiervoor al een tijd een oplossing te vinden. De gemeente vindt dat de ontwikkelaar (VOF Gouwpark) in de wijk nog 30 openbare parkeerplekken moet realiseren.

VOF Gouwpark is het hier niet mee eens. Om te zorgen dat de ontwikkelaar de parkeerplaatsen alsnog aanlegt, heeft de gemeente juridische stappen ondernomen. Zij hebben VOF Gouwpark een zogenoemde ‘preventieve last onder dwangsom’ opgelegd. Dit betekent dat VOF Gouwpark een bedrag moet betalen aan de gemeente als de VOF Gouwpark de parkeerplaatsen niet realiseert. De last onder dwangsom is een financiële prikkel. Dat doet de gemeente om te zorgen dat VOF Gouwpark de parkeerplekken alsnog aanlegt. De externe hoorcommissie heeft de gemeente op 7 december gelijk gegeven en het bezwaar van de VOF Gouwpark ongegrond verklaart. Als u de beslissing op bezwaar van 7 december wilt inzien, kunt u die opvragen via de mailbox Gouwpark.

Beroep VOF Gouwpark is mogelijk

VOF Gouwpark kan tegen dit besluit in beroep gaan. Als zij dit doet, moet de gemeente de uitkomst hiervan afwachten. Als zij niet in beroep gaat, moet VOF Gouwpark binnen 6 weken, de 30 parkeerplaatsen aanleggen. Doet zij dit niet? Dan kan de gemeente een geldbedrag (de dwangsom) innen.

Bewoners van het Gouwpark zijn hierover begin december geïnformeerd via een bewonersbrief.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl