MAAK.Zaanstad Nieuws

Nieuwsoverzicht MAAK.Zaanstad

Presentatie nieuwbouwplannen Langepad

Gepubliceerd op 3 maart 2022
Afbeelding

MAAK-midden: In november 2020 heeft Blue Banner in samenwerking met Bouwbedrijf Kuin de Ardagh locatie uit een competitie verworven. De voormalige fabriek wordt getransformeerd naar een woningbouwlocatie. Het plan 'Langepad' bevat circa 60 - 76 grondgebonden woningen.

In december 2021 vond de eerste informatiebijeenkomst plaats voor de ontwikkeling van de voormalige Ardagh locatie in Zaandijk. Ook wel bekend als Pielkenrood. Tijdens de eerste bijeenkomst werden de plannen nog niet gepresenteerd. Er werd vooral informatie opgehaald om het stedenbouwkundig plan en het RPVE te verrijken. Online deden er ongeveer 60 mensen mee. De betrokkenheid van Zaandijkers is groot en zij zijn goed verenigd.

Na een gesprek met een afvaardiging van de verenigingsbesturen werd op 14 februari het plan gepresenteerd in een tweede informatiebijeenkomst voor de hele buurt. Deze keer waren er circa 30 mensen aanwezig en werden er goede vragen gesteld die de stedenbouwkundige van de ontwikkelaar kon beantwoorden.

Inloopbijeenkomst 7 maart tussen 15.30 en 20.00 uur

Op 7 maart worden de definitieve versies van het stedenbouwkundig plan en het RPVE via een inloopbijeenkomst gepresenteerd aan geïnteresseerde bewoners. Daarna worden de documenten voorgelegd aan het college. U bent van harte welkom om de plannen te bekijken tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 7 maart in het buurthuis De Boed. U kunt tussen 15.30 en 20.00 uur binnen lopen en het plan Langepad bekijken. De bijeenkomst is in buurthuis De Boed, Willem Dreeslaan 1 in Zaandijk.

Datum: 7 maart 2020
Inloop: 15.30 en 20.00 uur
Locatie: buurthuis De Boed
Adres: Willem Dreeslaan 1, Zaandijk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl