MAAK.Zaanstad Nieuws

Nieuwsoverzicht MAAK.Zaanstad

Ruim € 10 miljoen subsidie voor 5 Zaanse woningbouwprojecten

Gepubliceerd op 22 november 2023
Afbeelding

Zaanstad krijgt ruim € 10 miljoen van het Rijk voor vijf woningbouwprojecten: Mauritsstraat 4-10, Houthavenkade, TIMBR, Centrum Westerkoog en Paltrok. In totaal gaat het bij deze projecten om 1.293 woningen, waarvan 895 betaalbaar voor lage- en middeninkomens. De bijdrage komt uit de rijksregeling ‘Startbouwimpuls’ (SBI). 

Wethouder Harrie van der Laan: “Veel mensen kunnen op dit moment geen betaalbare, passende woning vinden. In Zaanstad wordt hard gewerkt om bouwprojecten van de grond te krijgen. We zien dat ontwikkelaars worstelen met veranderende economische omstandigheden en stijgende kosten, maar niemand zit met deze woningnood te wachten op vertraging. Daarom zijn deze extra middelen van het Rijk heel welkom en kunnen deze woningen toch op korte termijn gebouwd worden.”

Startbouwimpuls
De rijkssubsidie is bedoeld voor bouwprojecten met tenminste 50% betaalbare woningen, waarvan de business case in de knel komt door de gestegen rente en hogere bouwkosten. Voorwaarde is dat de projecten al vergund of anders vergevorderd zijn en uiterlijk in 2024/2025 gebouwd kunnen worden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl